September 16, 2017

Trends to wear this fall
Da li ste počeli da se pripremate za jesen? Ja svakako jesam! Ostalo je da vam pokažem još dve letnje odevne kombinacije do kraja septembra, a do tada vam predstavljam neke od trendova koji su mi se dopali i za koje mislim da će sigurno zavladati predstojećom sezonom. Bilo bi super da obratite pažnju na:


1. Veštačko krzno u boji:  kada nosim krzno ono je isključivo veštačko, a ove sezone odlučila sam da isprobam nešto novo i drugačije - umesto da se opredelim za bundicu u sivim ili smeđim nijansama moj izbor će biti roze. Ranije sam zazirala od toga da nosim tako upečatljive komade, ali moje samopouzdanje je snažnije nego ikad i mislim da je sad pravo vreme da probijem granice koje sam samoj sebi postavljala. Uostalom, kada nemam puno vremena da razmišljam o tome šta ću obući mogu da izaberem ležernu kombinaciju u neutralnim bojama poput bele, crne ili sive i ovakvu jaknu iskoristim da joj dam tu šik dozu otkačenosti. Vreme je da Pink Panter koji se krije u meni izbije na površinu!


2. Metalik mat karmini:  fasciniraju me ovakve boje otkako sam otkrila brend Lime Crime i njihove karmine iz kolekcije Metallic Velvetines, ali izbegavam da kupujem šminku preko interneta ukoliko neki proizvod nisam već isprobala jer ne znam hoće li mi pristajati. Međutim, uskoro će biti moguće nabaviti karmine upravo s ovim efektom na mnogo jednostavniji način - još malo strpljenja!


3. Novinarske kape:  nešto između beretke i kačketa - uvek sam se pitala kako se tačno zovu sve dok nisam naišla na izraz "Newsboy hat" negde na internetu. Ležeran, a tako šik detalj, jednostavno nisam mogla da odolim! Oduševim se kad primetim da je nešto što dobro izgleda ujedno i praktično, jednu sam već nabavila i jedva čekam da vam je pokažem!


4. Alke:  već sam pominjala da planiram da barem jedan par (koga ja to zezam?!) dodam u svoju kutiju za nakit, a pošto ćemo u nekom trenutku sakrivati vratove rolkama i šalovima imam predosećaj da će upravo ovakve minđuše zameniti "choker" ogrlice. Boje, obim, debljina i oblici variraju tako da sigurno postoji nešto za svačiji ukus.


5. Pohabani džemperi:  otkako znam za sebe volim da nosim stvari koje nisu nužno savršeno uredne i gde nije svaki šav na svom mestu, a ni džemperi u ovakvom stilu nisu izuzetak. Detalji poput poderotina na njima mogu dati kombinaciji tu malu dozu oštrine koja vam je nekad potrebna, već sad mogu da zamislim koliko će se lepo uklapati sa kožnim jaknama i bajkerskim čizmama!


6. Lanci na farmerkama:  jedan od starih trendova se i te kako vraća, i sećam se kako sam u osnovnoj školi prošla kroz fazu u kojoj sam nosila samo crnu, eventualno tamnosivu i bojkotovala roze (teško je poverovati, zar ne?), a umesto kaiša nosila lance jer su mi farmerke bile previše dosadne. Tu sam fazu ostavila negde sa 13 ili 14 godina, i nije bilo srećnije osobe na svetu od moje majke kad je videla da sam kupila nešto što nije crno, ali planiram da od Jelene koja je ostala negde u tom periodu "pozajmim" neki od lančića koje je volela da kači na svoju odeću, makar onaj najjednostavniji. Videćete i sami kako će to izgledati. ;)


7. Bordo i ljubičasti lakovi za nokte:  ovo je trend koji se vraća svake jeseni, i ovakve boje se pretežno vezuju za hladnije dane (isto važi i za karmine). Nisam neko ko je do sada sledio to pravilo, i ne želim da kažem da ću ga se pridržavati - više volim da kažem da ću proširiti svoje vidike kada su u pitanju moj stil i moje navike i konačno poneti ove boje na noktima.


8. Sat sa pletenom narukvicom:  u nekom trenutku u životu svakako bi trebalo uložiti u jedan kvalitetan ručni sat, a najbolje je opredeliti se za klasični komad koji ćete želeti da nosite ma šta obukli. Mislim da ću jednom napisati post na temu svojih metoda za odabir nekih komada za koje je potrebno izdvojiti malo više novca, šta mislite o toj ideji? Elem, u poslednje vreme su mi lepi satovi koji imaju pletenu metalnu narukvicu - tako su elegantni, a nekad i sasvim dovoljni da ono što ste obukli oplemenite dobrim aksesoarom. Biće još zanimljivije ako ga stavite preko rukava neke košulje ili tanjeg džempera, sve je dozvoljeno!


9. Metalik čizme:  pravilan odabir obuće je često ključan za to kako će cela odevna kombinacija izgledati - ponekad je dovoljno samo promeniti cipele da biste izgledali sasvim drugačije iako je sve ostalo na vama potpuno isto. Ranije sam imala neobjašnjivu averziju prema srebrnoj boji (zaista ne bih znala da vam kažem zašto), i samu sam sebe iznenadila kada sam pretraživala nekoliko sajtova za kupovinu ne bih li našla gležnjače upravo u srebrnoj boji. Međutim, pomislili biste da želim da korak po korak izlazim iz zone komfora i opredelim se za model sa srebrnom štiklom? Ne! Moj recept za stilizovanje na jesen: srebrne čizme s efektom ogledala! Ima ih i u drugim bojama (sigurna sam da ćete ih pronaći u zlatnoj ili u boji roze zlata ako znate gde da tražite) tako da ćete sigurno moći da isprobate ovaj trend ako niste ludi za srebrnom, mada mislim da bi trebalo da je isprobate. Iznenadićete se kad primetite koliko je ovakav par čizama nosiv iako su prilično upečatljive!


Koje jesenje trendove planirate da isprobate? Jesu li to neki od ovih gore navedenih, ili biste mi predložili neki drugi koji se vama sviđa? Recite mi u komentarima. ;)


_________________________________________________________________________________________


Are you ready for fall yet? I surely am! I still have a couple more summer outfits left to show you by the time September ends, and in the meantime I'll show you some of the trends that I liked and that I think will surely be ruling the upcoming season. It would be cool if you paid attention to:


1. Colored faux fur:  I wear exclusively faux fur, and this season I decided to try something new and different - instead of going for a faux fur coat in grey or brown my pick will be pink. I used to hate the idea of wearing such statement pieces, but my confidence is stronger than ever before and I think that now is the best time for me to break the boundaries I designed myself. Furthermore, when I have no time to think too much about what I should wear I can pick a casual outfit in neutral colors such as white, black or grey and use this coat to give it that chic dose of madness. It's time for my inner Pink Panther to surface!


2. Metallic matte lipsticks:  I've been fascinated by these colors ever since I discovered Lime Crime and their Metallic Velvetines, but I avoid buying make up online unless I tried out that product before because I don't know whether it would suit me or not. However, it will soon be possible to get such lipsticks in a much simpler way - be just a little more patient!


3. Newsboy hats:  a hybrid of a beret and a cap - I've always wondered how exactly they're called until I saw this expression online. Such a casual, yet chic accessory, I just couldn't resist! I love it when something that looks good turns out to be so practical as well, I already got myself one and I can't wait to show you!


4. Hoop earrings:  I already mentioned that I was planning to add at least one pair of these (who am I kidding?!) to my jewellery box, and since at some point we'll be covering up our necks with scarves and turtlenecks I've got a feeling that these will be replacing chokers somewhere in the near future. Colors, sizes, thickness and shapes vary so there's surely something for anyone's taste.


5. Distressed sweaters:  ever since I know myself I love to wear things that are not necessarily perfectly neat and with every stitch in place, and sweaters like these are no exception. These distressed details can give your outfit that edge that you need every now and then, I can already imagine how good they'll look with leather jackets and biker boots!


6. Chains with jeans:  one of the old trends is coming back for sure, and I remember how I had a phase back in grade school when I only wanted to wear black, and maybe sometimes dark grey, and how I hated pink (hard to believe, right?), and instead of belts I liked to wear chains because jeans were too plain for me. I left that phase behind back when I was 13 or 14, and there was no happier person on this planet than my mother when she saw me buy something that wasn't black for the first time in forever, but I'm planning to ask that old Jelena from that period to "lend" me one of the chains she liked to put on all her clothing, at least the simplest one. You'll see what it will look like one day. ;)


7. Burgundy and purple nail polishes:  this is a trend that keeps coming back every fall, and these colors are mostly associated with cold weather (same applies to lipsticks). I'm not someone who used to follow that rule, and I don't like saying that I'm going to - I prefer saying how I'll expand my views when it comes to my style and habits and finally put these colors on my nails.


8. Mesh strap watches:  at some point in your life you should definitely invest in a good quality timepiece, and it's best to go for something classic that you will want to include in every outfit you come up with. I think I'll write a post about my methods for picking some pieces you need to invest a bit more in, what do you think of that? Anyway, as of late I've been liking watches with mesh straps - they're so elegant, and sometimes they're all it takes to accessorize what you chose to wear. It will be even more interesting to put it over the sleeve of a shirt or a thinner sweater, everything's allowed!


9. Metallic ankle boots:  picking your footwear wisely is often the key to how your whole outfit will look - sometimes all you have to do is change your shoes to look completely different even when the rest of your outfit stays exactly the same. I used to be so inexplicably skeptic about wearing silver (I really can't tell you why), and I surprised myself when I decided to browse several shopping websites in search of ankle boots in that exact silver color. However, you'd think that I'd go for a pair of boots with a silver heel to exit my comfort zone one step at a time? No! My recipe for dressing up in the autumn: silver mirrored ankle boots! You can find them in more colors (I'm sure you'll find them in gold or rose gold as well if you know where to look) so you'll surely be able to try this trend out even if you're not so fond of silver, though I think you should go for it. You'll be surprised how often you can wear this type of statement boots!


Which autumn trends are you planning to try out? Are they some of these listed above or would you mention one that you like? Let me know in the comments. ;)


27 comments:

 1. Nice collections, the far coat is too beautiful.
  https://fashionista2020.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Bukvalno mi se dopadaju svi navedeni trendovi. Alke i metalik čizme su mi favoriti!:)

  www.hi-stylish.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jedva čekam i metalik mat karmine, krajnje je vreme da se nađu i na našem tržištu! ;)

   Delete
 3. Metalik čizme i metalik mat karmini su mi najdraži trendovi iz ovog posta. ☺

  Misseslandy

  ReplyDelete
 4. Super post! Iskreno, planiram da isprobam dosta jesenjih trendova, ali još uvek se nisam odlučila koji. Ti si mi dala divne ideje! ♥

  heresuniquegirl.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Kako se meni dopada ovaj krzneni dzemper :D deluje ludo ali ja bih ga nosila :D odlican post draga <3

  ReplyDelete
 6. Super post! Obožavam matt tamne ruževe, pogotovo za jesen. :)

  Ako želiš da se zapratimo, javi mi na mom blogu: https://starshinebeauty.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 7. Such a nice items, I like all, especially Daniel Wellington watch!

  jointyicroissanty

  ReplyDelete
 8. Wow, čizmice su me kupile već na prvi pogled. Izgledaju fantastično. Divan izbor, draga!
  Želim ti lijep dan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I ja sam bila oduševljena na prvu loptu. Hvala, i ja tebi! :*

   Delete
 9. Love the booties! AMAZING

  http://www.michellespaige.com

  ReplyDelete
 10. Love your posts!
  Find me here: https://sweet16blackpoetry.blogspot.rs/

  ReplyDelete