September 6, 2017

Golden Rose novelties part 2




Facebook  Instagram  Tumblr  Twitter  Lookbook  | Pinterest  Bloglovin'  Snapchat



Kada sam dobila pregršt proizvoda od srpskog ogranka brenda Golden Rose (što možete pogledati u ovom postu), poslednje što sam očekivala bilo je pristizanje još jednog paketa samo nedelju dana kasnije. Sadržaj druge pošiljke čine: četkica za konturisanje, silikonski aplikator za podlogu, CC krema, sredstvo za pokrivanje sedih vlasi u stiku, korektori u olovci, ajlajner u vidu flomastera sa dva aplikatora, karmini u olovci i COLOR EXPERT lakovi za nokte.


When I received a good bunch of Golden Rose products (which you can check out in this post), the last thing that I expected was to receive an additional package just a week after that. The second delivery contained: a contouring brush, a silicone foundation applicator, a CC cream, a grey hair covering stick, pencil shaped concealers, a pen eyeliner with two different applicators, lipstick pencils and COLOR EXPERT nail polishes.





Da bi se šminka na licu zadržala što duže bez razmazivanja koža lica mora biti adekvatno pripremljena nanošenjem podloge, a samu šminku treba nanositi kvalitetnim četkicama i aplikatorima koji su ujedno i laki za održavanje. Četkica za konturisanje meni ne služi u tu svrhu, ali sve dok ne nabavim lepezastu četkicu za nanošenje hajlajtera ova joj je adekvatna zamena, s tim što sam uvek oprezna sa doziranjem proizvoda jer ih četkica kupi u velikim količinama zbog gusto zbijenih dlačica. Silikonski aplikator za podlogu izuzetno je zgodan za njeno nanošenje, a za razliku od klasičnih sunđera za nanošenje podloge ne sadrži mikropore i otvore u koje se uvlače ostaci proizvoda i samim tim je lakše čistiti ga i održavati.
Što se tiče CC kreme, ova je u nijansi "green" i zaista je zelene boje kada je istisnete iz tubice, što je čini idealnom za neutralisanje crvenila na licu i donekle ujednačava ten. Međutim, pokrivna moć joj je znatno slabija od drugih proizvoda sa istom svrhom tako da je za neke veće nesavršenosti na licu bolje opredeliti se za puder u adekvatnoj nijansi.


In order to make sure your make up stays in place for as long as possible without smearing, your facial skin must be prepared using a primer and foundation, and the make up itself should be applied using brushes and applicators of good quality that are easy to clean. I'm not using this contouring brush for contouring, but until I get a fan-shaped brush for highlighter application this one is a good substitute. I'm always careful with dosing of the product because the densely arranged fibers pick up bigger amounts of it. The silicone foundation applicator is quite handy for its purpose, and unlike classic spongy beauty blenders it doesn't have micro-pores and openings that the remains of the product can get into so it's much easier to clean it.
When it comes to this CC cream, this one is in the shade "green", and it's literally green when you squeeze it out of the tube which makes it ideal for neutralizing redness on your face and it can somewhat even your complexion. However, its coverage is much weaker than some other products of the same use so it's better to use a liquid foundation in an adequate shade to cover up some more noticeable imperfections.




Prvo što mi je zapalo za oko kad sam otvorila paket jeste ovo sredstvo za pokrivanje sedih vlasi u stiku, i bila sam skeptična po pitanju njegove efikasnosti jer je ovo prvi proizvod te vrste sa kojim se susrećem. Kako ja nemam sede vlasi (to jest, imam jednu jedinu koju sam sasvim slučajno otkrila pre mesec dana) isprobala sam je na nekom drugom, i ono što mogu da kažem jeste da naizgled deluje, ali se ne zadržava dugo na kosi tako da je bolje pronaći neko sredstvo u spreju koje bolje prione na vlas. Korektor u olovci smeđe boje je zapravo sredstvo za konturisanje, ali ujedno može da posluži i za naglašavanje obrva. Druga dva korektora služe za prikrivanje akni i podočnjaka, pokrivna moć im je zaista dobra i lako se doziraju i stapaju sa podlogom.
Kada je reč o ovom ajlajneru u vidu flomastera, on ima dva aplikatora - tanji za izvlačenje finih i preciznih linija, kao i onaj sa vrhom u obliku kugle za izvlačenje debljih linija duž kapka u jednom potezu. Dugo nisam koristila ovakve ajlajnere, a testiranje ovog me je podsetilo na sve razloge zašto ih ne volim - dosta je vodenast i sporo se suši, a i za punu crnu boju neophodno je popuniti liniju više puta. Takođe mi smeta što je nemoguće nanositi ga na očni kapak bez ikakve senke ispod jer zapinje za kožu tako da je linija često isprekidana i potrebno je znatno više vremena da se ona precizno i uredno izvuče. Međutim, prednost ovog ajlajnera je upravo ovaj tanji aplikator koji je jako precizan i njegovim vrhom je moguće iscrtati lepu i urednu liniju, ali nikako bez podloge koja će mu omogućiti da glatko klizi uz kapak.


The first thing that caught my eye when I opened the package was this grey hair covering stick and I was skeptical about its effect because I've never seen anything like it before. As I have no grey hairs (I mean, I have one that I accidentally found a month ago) I tried it on someone else, and what I can say is that it looks like it does the trick, but it won't stay on your hair for long so it's better to find a grey hair covering spray that sticks onto the hair and stays longer. The brown pencil concealer is actually a contouring product, but it can also be used to fill in your eyebrows. The other two concealers are meant for covering acne and bags under your eyes, their coverage is great and they blend in nicely with the foundation. 
When it comes to this eyeliner pen, it has two applicators - the thin one for drawing fine and precise lines, as well as the one with the ball shaped tip for an instant statement line. I haven't used these eyeliners in a long time, and testing this one reminded me of every reason I dislike them - it's very watery and it takes a lot of time for it to dry out, and for a full black color you must fill in the line more than once. I'm also bothered by the fact that you can't apply it on your bare eyelid without an eyeshadow or primer because it doesn't slide smoothly on the skin and the line ends up looking broken and it takes a lot of time to make it look neat and tidy. However, the advantage of this eyeliner is the thin applicator which is very precise and its tip can draw a neat and tidy line, but not without a primer which will help it slide along the eyelid.




Proizvodi koji su se najbolje pokazali kada je ova pošiljka u pitanju jesu hidrirajući karmini u olovci sa šea puterom i vitaminom E. Prilično su pigmentisani tako da je dovoljno dvaput preći preko usana za pun intenzitet boje, a i oblikovani su tako da je moguće naneti ih uredno na usne bez prethodnog korišćenja olovke. Najsvetlija nijansa obeležena je brojem 04, i to je jedna lepa, topla boja kože (nude) koja mi se mnogo dopada, ali mislim da će mi bolje pristajati kada preplanulost iščezne. Trenutno mi je omiljena nijansa 08, topla cimetasta roze koja je idealna za svakodnevne prilike, dok je nijansa broj 14 prava holivudska crvena i ujedno savršena alternativa za one koje zaziru od mat karmina.


The products that turned out to be the best ones in this delivery are these hydrating lipstick pencils with shea butter and vitamin E. They're pretty pigmented so it's enough to go along the lip twice for full color and coverage, and their shape allows you to neatly apply them even without using a lip liner prior to it. The brightest shade is marked with number 04, and it's a lovely, warm nude that I like a lot, but I think it will suit me even better when my summer tan comes off. My current favourite is the shade number 08, which is a warm cinnamon pink ideal for everyday occasions, while shade number 14 is a true Hollywood red and therefore a perfect alternative for everyone who dislikes matte lipsticks.




Poslednji noviteti iz paketa su COLOR EXPERT lakovi za nokte koji su izuzetno pigmentisani i postojani na noktima. U pitanju su tri mat nijanse - dve plave, od kojih je prva prava indigo nijansa dok je druga kobalt plava, a treća je svetla siva. Za sve tri nijanse preporučujem nanošenje u dva sloja radi ujednačenosti boje i veće postojanosti, i smatram da mogu podjednako lepo izgledati i samostalno i sa nekim lakom koji sadrži šljokice ukoliko pronađete boju koja se lepo uklapa sa njima.
Imate li želju da isprobate nešto od ovoga? Recite mi u komentarima. ;)


The final novelties from this package are COLOR EXPERT nail polishes which are splendidly pigmented and durable on the nails. I received three matte shades - two blue with the first one being a true indigo and the other is a cobalt blue, while the third one is a bright grey. I recommend applying two coats for each shade to make the colors look more even and make sure they stay longer, and I think that they can look good both on their own or with a glitter top coat if you find a color that matches them. 
Would you like to try any of these products? Let me know in the comments. ;)



15 comments:

  1. OBOZAVAM GR proizvode! https://glamvoyagediaries.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. Odličan post,ovi ruževi u olovci izledaju super!♥


    Bella Place.

    ReplyDelete
  3. That CC Cream looks beautiful. And that brush is so unique! Everything looks really wonderful.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Great post dear! :)
    Kisses...
    Soslu Badem by Dilek ...

    ReplyDelete
  5. Fenomenalni noviteti, odusevljena sam istima! Izgledaju jako korisno, verujem da ces uzivati u njima!

    I follow you. Visit me, and follow back. Hope see you soon. Maleficent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naći ću im primenu svakako, barem većini njih. :D

      Delete
  6. Raj!
    Divan paketić za svaku ženu, ruževi su me najviše oduševili , GR stvarno nema greške kada su bilo kakvi ruževi u pitanju ♥
    IvaFashionDiary

    ReplyDelete
  7. Smart Lips ruževe često koristim, a takođe mi se dopadaju stik za konturisanje i silikonski blender :)
    Super fotke :)
    Šminke nikad dosta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Meni su karmini ubedljivo najbolji iz ove pošiljke. :D

      Delete