March 14, 2018

Aviator








Facebook  Instagram  Tumblr  Twitter  Lookbook  | Pinterest  Bloglovin'  Snapchat



Kad smo završile slikanje za ovaj post (i još jedan koji će vam Nataša tek pokazati), sele smo u obližnji Aviator Coffee Explorer, koji je ujedno i jedan od kafića koje najčešće posećujem. Bez obzira na to u koji kafić svraćam, uvek obraćam pažnju na nekoliko stvari - asortiman i kvalitet ponude, kao i brzinu i kvalitet usluge, ali ono čemu jednostavno ne mogu da odolim jesu ambijent i uređenje enterijera. Često sam razmišljala o tome kako bi izgledalo kad bih jednog dana otvorila sopstveni kafić, poslastičarnicu ili butik - toliko sam opsednuta dekoracijom i uređivanjem prostora da bi mi krečenje, kupovina nameštaja i odabir dekoracije bilo pravo uživanje, i ne bih se zaustavila sve dok ne uredim prostor tako da izgleda kao mesto u kome volim da provodim vreme.
Ovaj lokal mi se dopada jer su odabrali temu i drže je se - dosledno imenu možete videti dekorativne propelere i slike starinskih aviona, što mi je posebno upečatljivo jer do sada nisam videla nijedno mesto s tako kreativno uklopljenim detaljima. Prostor je prilično lepo uređen i dobro osvetljen, a stolovi su raspoređeni tako da nećete imati utisak da se gurate s drugim gostima ili da iko prisluškuje vaše razgovore tako da na miru možete pričati sa svojim sagovornikom, uživati u nekoj dobroj knjizi ili raditi bilo šta što volite dok ispijate kafu.
Jeste li ikada posetili neki od kafića iz ovog lanca i kako vam se dopada? Recite mi u komentarima, volela bih da čujem. :)



After we finished shooting for this post (and another one that Nataša has yet to show you), we sat down in the nearby Aviator Coffee Explorer café, which also happens to be one of the cafés that I visit the most often. No matter which café I stop by to, I always pay attention to certain things - the range and quality of what's on the menu, as well as the speed and quality of service, but what I simply can't resist is the ambient and interior design. I often thought about what it would be like if I ended up opening my own café, pastry shop or boutique - I'm so utterly obsessed with decorating and arranging that painting walls, furniture shopping and picking out decoration would be such good fun for me, and I wouldn't stop until I arranged that space to make it look like a place where I like to spend my time.
I love this place because they're sticking to the theme they picked - as the name says, you can see decorative propellers and photos of vintage planes, which is quite unique as I've never seen a place with such creatively selected details. The space is well arranged and has good lighting, and the tables have just the right amount of space between them so you don't have the feeling that it's crowded or that someone is eavesdropping on your conversations so you can relax and talk to your friends, enjoy a good book or whatever you like to do while drinking your coffee. 
If you haven't done it so far, I recommend you to visit this place when you have the chance, you'll like it for sure. :)



33 comments:

  1. Predivno, jako mi se svidja kafee 😍😍

    ReplyDelete
  2. This place is very cool ... the lamps make the place very cozy ...
    xoxo

    marisasclosetblog.com

    ReplyDelete
  3. Thank you, dear! And yes, it is. :D

    ReplyDelete
  4. Wonderful place, look so elegant', but like real place for enjoying!
    Interesting! U are really beautiful!
    So lovely post darling, like it!

    Visit my blog, Malefica

    ReplyDelete
  5. Lovely place

    http://iameleine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Looks like a hip place! I love your stunning photos!
    - Cielo
    Mermaid in Heels

    ReplyDelete
  7. Predobro, moderno i inspirirajuće izgleda ovaj kafić! Mogu se zamisliti kako pišem post ispod tih divnih žarulja. Hvala ti što si nam ga predstavila! :) Također, ne mogu a da primijetim konobara koji se smije, što je dosta rijetko. Sa nasmijanim osobljem mjesto kafić je odmah još ugodniji za bit u njemu. Želim ti divan i produktivan dan, draga! :)

    Ako želiš zaviri u moj novi post: Novi post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj konobar nas je ujedno i uslužio. Zaista je lepo kad je osoblje ljubazno i dobro raspoloženo. :)

      Delete
  8. Prvi "Aviator " je otvoren u mom komsiluku mnogo volim njihove enterijere ali nisam neki fan njihove kafe ali prostor mi je divan :)
    www.ivanasworld.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam pila dosta bolju kafu, ali mi je i njihova sasvim dobra. ;)

      Delete
  9. What a wonderful restaurant to go! Lovely photos ❀✿

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete
  10. Looks like such an amazing place! Have a lovely weekend.

    Gemma x
    www.jacquardflower.uk

    ReplyDelete

  11. Thanks for visiting my blog! I'm now following you back. Thanks a lot<3

    ReplyDelete
  12. Predivan eneterijer!
    Lep vikend ti želim. :)

    Kathy's delight

    ReplyDelete
  13. Amazing place 💞
    Zapraszam na nowy post 💋
    http://www.stylishmegg.pl/2018/03/czerwona-sukienka-i-zamszowa-ramoneska.html?m=1

    ReplyDelete
  14. Naravno da jesam i bas ga obozavam. Divne fotke si napravila.

    Kisses

    ReplyDelete