February 7, 2018

My top 5 clothing stores

Ono što me je podstaklo da otvorim ovaj blog bila je želja da svoj lični stil i interesovanja podelim s drugima, a zajedno s tim želela sam da pokažem kako nije neophodno trošiti mnogo novca da biste svoj doveli do savršenstva. Kad god čujem za neku novu prodavnicu, butik ili brend volim da ih posetim i pogledam šta nude, ali vremenom se izdvojilo pet glavnih prodavnica/brendova kojima se stalno vraćam i odakle najčešće kupujem:


What encouraged me to start this blog was mainly my desire to share my personal style and interests with others, but apart from that I also wanted to show how you don't have to spend a lot of money to upgrade your style to perfection. Whenever I discover a new store, boutique or brand I like to visit it and see their merchandise, but in time the perfect five stores/brands stood out and I keep coming back to shop from them:


__________________________________________________________________________________


1. H&M:  za ovaj brend i lanac prodavnica znam još od detinjstva kada je moja mama često išla na službena putovanja i sa gotovo svakog mi donela nešto s njihovom etiketom, a na samom je vrhu i dan-danas kad sam ja u pitanju. Često svraćam u njihove prodavnice da pogledam šta se u njima može pronaći čak i onda kad ne planiram da kupim bilo šta jer se često desi da se predomislim, a ujedno je i dobra zabava. Kolekcije ovog brenda su u toku s aktuelnim trendovima i svako može pronaći nešto za sebe - od mene, preko alternativne Nataše do delikatne Aleksandre, sve tri kupujemo u ovim prodavnicama iako su nam stilovi različiti i uvek se nađe nešto za svaku od nas. Pored raznovrsnosti u ponudi i sasvim pristojnog kvaliteta jedna od prednosti ovog brenda jesu pristupačne cene (ako izuzmemo ekskluzivne dizajnerske kolekcije), nije ni čudo što često kupujem tamo!


H&M:  I've known of this brand and store chain ever since I was a child when my mum used to go on frequent business trips and would always bring me something with their label, and even today it's in the very top when it comes to my personal style. I often go to their stores to see what I can find even when I don't plan to buy anything because it often happens that I change my mind, and it's quite good fun. This brand's collections are in sync with trends and anyone can find something for themselves - from me, across the alternative Nataša all the way to the delicate Aleksandra, all three of us shop there although our styles are all different and there is always something for all of us. Apart from the versatile merchandise and quite decent quality, one of this brand's good sides are affordable prices (excluding the exclusive designer collections), no wonder I often shop there!
Dress  //  Cardigan  //  Coat  //  Trainers  //  Bag


2. Bershka:  ranijih godina sam posećivala ove prodavnice samo kad nigde drugde nisam mogla da pronađem ono što želim, a za činjenicu da ih sada posećujem među prvima, i to često, možete zahvaliti Isidori kojoj je to jedan od omiljenih priuštivih brendova (može se reći da me je zarazila). Njihova odeća je mladalačka, priuštiva i trendi, i kad god osetim da je mom stilu potrebno osveženje uvek se vratim ovoj prodavnici. Čak i kad ne pronađem nešto što mi se sviđa (što se vrlo retko dešava), super se zabavim sa svojom najboljom drugaricom. ;)


Bershka:  back in the day I didn't visit these stores much, except when I couldn't find what I was looking for anywhere else, and you have Isidora to thank for the fact that I now go to those stores as my first resort, as it happens to be her favourite affordable brand (you could say that it's a contagion). The clothes they sell is youthful, affordable and trendy, and whenever I feel that my style needs a refreshment I always go back to this store. Even when I don't find something I like (which barely ever happens), I'm having so much fun with my best friend. ;)
Dress  //  Top  //  Jeans  //  Flats  //  Backpack


3.  SheIn:  ovaj sajt me uvek iznova oduševljava, ne samo kao blogerku koja sarađuje s njima maltene od samog početka, već i kao kupca - njihova usluga je uvek profesionalna, dostava efikasna, a odeća nikada nije razočarala kvalitetom. Volim da kupujem ovde jer često mogu pronaći stvari kakve ne viđam u slobodnoj prodaji, a ujedno i zato što su uvek korak ispred drugih kada je u pitanju raznovrsnost stilova i praćenje aktuelnih trendova. Nema osobe kojoj do sad nisam preporučila ovaj sajt, a ukoliko imate dileme oko kupovine preko interneta pročitajte ovaj post, sigurna sam da će vam biti od koristi. ;)


SheIn:  this website keeps amazing me, not only as a blogger who's been collaborating with them practically since the beginning, but also as a buyer - their service is highly professional at all times, their delivery is efficient, and the quality of their merchandise never disappointed me so far. I love shopping here because I often find things that I don't see in stores, and also because they're always one step ahead of everyone else with the versatility of styles and keeping up with trends. There's not a person in the world I didn't recommend this website to, but in case you're having dilemmas about online shopping take a look at this post, I'm sure it will come in handy. ;)
Dress  //  Denim jacket  //  Blazer  //  Bag  //  Boots


4. ASOS:  ovaj sajt se razlikuje od ostalih po tome što na njemu možete naći ne samo njihove stvari, već i stvari brojnih drugih brendova jer ih zvanično preprodaju. Uzimajući u obzir to da mnogi od njih nemaju svoja prodajna mesta u svim delovima sveta ovaj sajt je itekako koristan. Savetujem vam da motrite na sezonska sniženja jer sam ja tako uspela da nađem fenomenalne stvari po duplo manjim cenama, a neke od njih ću vam uskoro pokazati u narednim postovima. ;)


ASOS:  this website is different than the others because they sell not only the merchandise with their own label, but also of many other brands as they're official retailers. Considering that some of those brands might not have their stores in your country this website is beyond useful. The tip I have for you is to keep an eye out for seasonal sales because that's how I found and bought many cool items at half the original price, and I'll show you some of them soon in the upcoming posts. ;)
Leather jacket  //  Dress  //  Jeans  //  Clutch  //  Boots


5. ZARA:  kad želim da u svoj stil dodam malo elegancije i prefinjenosti uvek bacim pogled na ponudu ovog brenda, posebno kad putujem jer primećujem da u drugim zemljama češće ima korisnih sniženja, kao i da nove kolekcije stižu u prodavnice pre nego ovde. U ponudi ovog brenda lako možete pronaći vanvremenske komade koji nikada neće izaći iz mode, kao i one koji su potpuno drugačiji i mogu doneti pravo osveženje u vaš garderober.


ZARA:  whenever I feel like adding some elegance and class to my style I always take a look at what this brand has to offer, especially on travels because I keep noticing how there are useful sales and discounts in other countries, as well as the fact that their stores get new merchandise somewhat sooner compared to where I live. When it comes to this brand you can easily find timeless pieces that will never be out of style, as well as those that are quite different and that can add a real refreshment to your wardrobe.
Leather jacket  //  Jumpsuit  //  Jeans  //  Bag  //  Shoes


Da li vi kupujete u ovim prodavnicama? Koji su vaši omiljeni brendovi? Volela bih da znam, preporučite mi neke koje najviše volite u komentarima, zanima me šta propuštam. ;)


Do you shop in these stores? What are your favourite brands? I'd like to know, feel free to recommend some of your favourites in the comments, I'm interested to see what I've been missing out on. ;)19 comments:

 1. Odličan izbor prodavnica, ne samo što je odeća dobrog kvaliteta i izgleda već su i cene dosta pristupačne. Meni je lično, omiljena od ovih Bershka jer baš uvek nađem ono što i tražim. Divan post! <3


  Book Hangover

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala! Ovih pet prodavnica me nikad nije izneverilo do sad. :)

   Delete
 2. Interesantan post, draga Jelena! Ja jako volim da iskoristim svaku priliku i kupujem u Zari ili Berškoj jer nude fantastične komade, po koliko-toliko povoljnim cenama. Odlicnu selekciju si napravila, zaista divne stvari!

  Visit my blog

  ReplyDelete
 3. Kod nas su mi definitivno na prvom mestu H&M i Bershka :D A što se stranih sajtova tiče mnogo mi se sviđa Killstar na kom nažalost još uvek nisam ništa kupila jer smatram da je slanje preskupo :(

  www.infashionchains.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gledala sam i ja i slažem se - zaista bi trebalo da smanje troškove dostave. :(

   Delete
 4. dopada mi se odabir tvojih radnji i mogu reci da mi je vecina omijena :)
  https://highheelpoodl.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 5. Kupovala sam u svim prodavaonicama i na Sheinu, ali na Asosu još nisam iako me jako privlači!
  Shein zaista obožavam, kao što kažeš, uvijek su jedan korak ispred u odnosu na sve ostale.
  Od naših nekako najviše volim Zaru i Bershku ♥
  IvaFashionDiary

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stvarno bi mogla nekad da kupuješ i od ASOS-a, odlične su stvari! ;)

   Delete
 6. Definitivno se apsolutno slažem sa navedenim.
  Nisam još naručivala sa Sheina i Asosa,ali Zara i Bershka su odlični!♥

  Bella Place.

  ReplyDelete
 7. Great post dear!
  I like your blog so much!
  Following you from now :) #1723
  I will be very happy if you follow me back :)

  My blog - http://www.valeriianest.com/

  ReplyDelete
 8. Asos is one of my favourite online shop! I also love popping into H&M for stylish but affordable prices! x

  Cyber Mermaids | Alternative beauty, fashion and lifestyle blog

  ReplyDelete
 9. These stores are all amazing, I prefer Bershka in particular purely because of their style and quality! A good read.

  Boudicca Proxy Consultants

  ReplyDelete