November 10, 2018

Watch me and do not disturb










SheIn emerald green faux fur coat (find it here)  //  United Colors of Benetton white shirt  //  Women'Secret emerald green bra (find it here)  //  H&M high waist vintage fit jeans  //  Guess by Marciano bag  //  Rosefield The Boxy sunray watch (find it here)  //  Gifts for a Designer simple circle necklace (find it here)  //  Cosmic Chains Zodiac Cancer necklace in light gold (find it here)  //  eBay Hindi name necklace (find it here)  //  Seaside black ankle boots





Facebook  Instagram  Tumblr  Twitter  Lookbook  | Pinterest  Bloglovin'  Snapchat



Pre svega, želim da odam priznanje muškarcima koje sam odbila i koji su se ponašali onako kako se od njih to i očekuje - prihvataju to i nastave dalje. Međutim, danas je malo muškaraca koji poštuju to što su odbijeni i to shvataju ozbiljno, mnogo češće ćete sretati one koji se vode idejom da "devojku ne dobija lep nego uporan" i koji će nastaviti da pokušavaju da dobiju ono što žele, a kada ih odbijete i hiljaditi put onda će pokušavati da vas uvrede i ponize, ogovaraju kod poznanika jer ne mogu da se nose s tim i žele da se osećate loše zbog toga što ste ih odbile ne biste li se predomislile i dale mu šansu samo da bi ućutao. Kao što ni svaki muškarac ne želi da bude s vama zato što mu se ne dopadate (što je sasvim normalno) i neće se predomisliti niti popustiti ako ga budete gušile, isto tako ni vi, drage moje devojke i žene, niste dužne da prihvatate svakog ko vam priđe i zadržavate svako pravo da kažete "ne". Ne može i ne mora vam se dopasti svaki muškarac koga sretnete i upoznate, i ne morate da spuštate svoje kriterijume zato što osećate pritisak bilo s njegove, bilo od strane bilo koga drugog. Ne treba da se ustručavate da kažete "ne" ukoliko vam je neprijatno ili nešto ne želite, niti treba da se osećate loše jer je neko nezadovoljan vašim odbijanjem, niti da popuštate nauštrb svog zadovoljstva i dobrobiti. Nije nikakav zločin niti sramota reći "ne",  vaše je da budete iskreni i prema sebi i prema drugima, a na drugima je da to poštuju. I sama sam došla u situaciju da me je jurio neko koga nikad nisam ni upoznala koristeći društvene mreže, pisao mi iako sam ga ignorisala (upamtite da je i ignorisanje jedan od načina da kažete "ne"), a kada sam mu onemogućila sve načine da dođe do mene pokušao je da me omalovažava pred mojom prijateljicom, i znate šta? Uopšte mi nije žao i ne kajem se ni najmanje!
Devojke i žene, ne dozvolite da vam iko puni glavu idejama da morate da spustite kriterijume jer ste previše probirljive, da ćete ostati same ako se ne promenite i da je bolje išta nego ništa. Poštujte sebe i svoj integritet, nećete imati drugi život u kome ćete poništiti svoje loše odluke jer je neko treći mislio da zna bolje od vas i vršio pritisak na vas dok niste popustile, niti da obrišete to što ste nekome udovoljile samo da vas ne bi vređao i ogovarao jer nije umeo da prihvati vaše "ne" kao odgovor. Nisam ni ja utrošila toliko vremena gradeći svoju ličnost, radila na prevazilaženju svojih nesigurnosti i unapređenju sebe i svog života da bih se odrekla svog prava na izbor i da sama donosim svoje odluke. Zadržavate pravo da birate koga ćete puštati u svoj život, zadržavate pravo da kažete "ne". Takođe, svima onima koji govore da "ako je muškarac lep, onda je flertovanje, a ako je ružan onda je uznemiravanje" imam da kažem sledeće - NE. To nema veze s tim. Ukoliko devojka ili žena odgovara, uzvraća i prihvata, onda se radi o flertu, a ako vam je jasno stavila do znanja da nije zainteresovana i odbila vas, a vi se ne obazirete i navaljujete, to je uznemiravanje. To mora da prestane. Ni vama ne bi bilo prijatno kad bi se uloge zamenile, razmislite malo o tome.
Da pređemo na odevnu kombinaciju koju vam pokazujem u ovom postu - ovo je još jedan dobar način da kombinaciju koja je sastavljena od nekih jednostavnijih komada unapredite nečim upečatljivim. Sad kad je hladnije preporučujem bunde od veštačkog krzna (nikako ne volim pravo krzno), a ako ste dovoljno odvažne možete se opredeliti za neku u netipičnoj boji. Prošle godine sam nabavila jednu pastelnoroze koju možete videti u ovom postu, a sada imam i jednu u ovoj predivnoj nijansi zelene!
Da li i vi volite da nosite ovakve jakne i bunde, koju biste boju odabrali za svoje kombinacije? Recite mi u komentarima! Takođe bih volela da podelite sa mnom i ako ste imali neka neprijatna iskustva s ljudima koji su želeli da se osećate loše jer ste im rekli "ne" i kako ste se izborili s tim. Možete da ohrabrite mnoge koji su se našli u nezgodnim situacijama. 



First and foremost, shout out to all the men I've ever said no to who behaved the way they're expected to - by accepting it and moving on with their lives. However, there are very few men who are capable of respecting the fact that they've been turned down and taking it seriously, there are so many more of those who think that "all they have to do is to be persistent and the girl will accept them eventually" and who will keep trying to get what they want, and when they end up getting turned down by you for the 1000th time they will try to insult and humiliate you, talk crap about you in front of your friends because they can't cope with it, and they're doing it all to make you feel bad, or even guilty for turning them down so you'd change your mind just to make them shut up. Just like not every man wants to be with you because he doesn't fancy you (which is perfectly normal) and won't change his mind because you keep stalking and suffocating him, it is also true, my dear girls and women, that you're in no way obliged to accept everyone who approaches you and you always have the right to say "no". You can't like every guy you come across and meet, nor are you obliged to, and you don't have to lower your standards because you're pressured by either that guy or anyone else. You shouldn't be afraid to say "no" when you're uncomfortable with something or when you don't want something, nor should you feel bad because someone is displeased by being turned down by you, and you shouldn't switch your "no" to a "yes" if it contradicts your pleasure and well-being. Saying "no" is neither a crime nor a shameful thing to do, it's your duty to be honest with yourself and others, and it's the duty of other people to respect your decisions. I myself have been in such a situation when a random guy I never met was chasing me through social media despite the fact that I constantly ignored him (keep in mind that ignoring is also a way to say "no" to someone), and when I blocked him from contacting me in every possible way he tried to belittle me in front of my friend, and guess what? I don't feel bad about it one bit! 
My dear girls and women, never let anyone fill your head with things like "you need to lower your standards because you're too picky, you'll be alone forever if you don't change, something is always better than nothing" and so on. Respect yourself and your integrity, you won't have a new life that will let you undo the bad choices you've made because someone else thought they knew better than you and pressured you until you broke, nor will you be able to erase the fact that you chose to please someone just to stop them from insulting you and talking shit about you because they couldn't take your "no" for an answer. I didn't spend so much time on building my personality, overcoming my insecurities and making progress in life to give up on my right to choose and make my own decisions. You always have the right to choose who to let into your life, you always have the right to say "no". Also, I have something to say to all those who say things like "If the guy is good looking, it's flirting, and if he's ugly then it's harassment." - NO. It has nothing to do with that. If the girl or woman accepts you and reciprocates, that's flirting, but if she clearly told you that she wasn't interested and said "no" to you, but you're still pushy, that's harassment. That has got to stop. If the roles were switched you wouldn't be fine with it either, think about it.
Let's get onto the outfit I decided to show you in this post - this is another good way to elevate a basic outfit with a statement piece. Now that it's getting colder I recommend faux fur coats (I don't like real fur one bit), and if you're bold enough you can choose one in a color that isn't very typical. Last year I got one in pastel pink, which you can see in this post, and now I have one in this gorgeous shade of green!
Do you like wearing faux fur coats and jackets, which color would you pick for your outfits? Let me know in the comments! I would also like you to share some unpleasant experiences that you may have had because someone wasn't fine with you saying "no" to them and how you handled it, this could help many who still don't know how to stand up for themselves and inspire them. 




43 comments:

  1. Uživala sam gledajući fotografije i čitajući post. Svaka čast za isti! Pre svega, bunda u kombinaciji sa svim ostalim je super, jako mi se dopada kako ti stoji, sve odiše perfekcijom. Što se tiče loših iskustava, bilo ih je dosta. Bilo je mnogo onih koji su me jurili i uznemiravali, nisu razumeli to famozno "Ne". Ranije bi me to dosta opterećivalo, gledala bih da im ne povredim osećanja pa bih tako sputala sebe, ali me je nedavno iskustvo naučilo da ne treba tako, da je neoprostivo dozvoliti bilo kome da nas sputava i ponizi, da moramo misliti pre svega na svoju sreću i vrednost. Moram ti reći da si me ovim postom ohrabrila da neki naredni posvetim upravo tom najgorem iskustvu - igranje tuđim osećanjima. Posvetiću ga, slobodno ću reći, poremećenoj ličnosti koja me je mesec dana ubijala u pojam a ja sam sve to trpela, ćutala i zaboravila na sve svoje vrednosti samo jer sam ga brzo zavolela. I danas trpim ogovaranja od strane njega, ni kriva ni dužna. Žene - recite "Ne!" svim energetskim vampirima koji vas okružuju!

    http://chiccappuccino.blogspot.com

    Poljupci!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se u potpunosti! Hvala na odgovoru, draga, i smatram da bi trebalo da delimo nekad i one situacije u životu koje i nisu bile tako lepe da bismo se svi kao ljudi bolje razumeli, saosećali više jedni s drugima i pomagali jedni drugima da te situacije prevaziđemo. :)

      Delete
  2. Slažem se sa svime što si napisala, odbijanje treba prihvatiti. Nažalost neki muškarci su jako osvetoljubivi pa će pokušati vršiti pritisak ili ogovarati djevojku koja im je rekla ne, čak i ako je to učinila na ljubazan način. No, to je samo još jedan dodatan razlog da im se kaže konačno ne jer očito imaju sociopatskih sklonosti. Ima i sličnih slučajava, kada se neki muškarac ne usudi prići, ali isto izmišlja priča valjda da se utješi. O meni su najviše pričali oni koji sa mnom nisu doslovno nijednom razgovorali i nisu mi se usudili ni prići...No, dobro davno je to bilo. Već sam preko deset godina s mužem, a kada smo već kod te teme, mislim da je za svaku djevojku dobro da provedu neko vrijeme same. Najgore je uskakati iz veze u vezu i izlaziti s nekim samo zato da se izađe. Ja sam nekoliko godina bila sama jer nisam bila raspoložena za vezu i mislim da mi je to bilo odlično za izgradnju karaktera. Tih godina sam se jako posvetila volontiranju i počela shvaćati što želim u životu. Za nekoga je veza jako ozbiljna stvar i treba to poštivati.

    Odlična je ova kombinacija, te ti farmerke odlično pristaju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na odgovoru, draga! Uvek je korisno odvojiti malo vremena za sebe jer sve dok ne spoznaš sebe u potpunosti nećeš moći da znaš šta zapravo želiš i šta ti je potrebno, a izgradnja karaktera je nešto na čemu treba konstantno raditi. Takođe sam neko ko ne srlja iz veze u vezu upravo iz razloga jer ih shvatam ozbiljno i nekad osećam potrebu da se distanciram i preusmerim, pogotovo kad u odnos bilo koje vrste ulažem iskrena osećanja. Ovo što si rekla je samo još jedan razlog više da žene ne bi trebalo da se plaše, niti ustručavaju da kažu "NE" čim osete da nešto nije u redu i nekog ne žele uz sebe, obično taj osećaj ne vara. ;)

      Delete
    2. Slažem se, taj osjećaj nikad ne vara, ako nam je sa nekim nelagodno sigurno postoji neki razlog za to. Čak i prijateljstva u kojima nam je nelagodno treba izbjegavati, a koliko tek neku romantičku vezu s osobom s kojom ćemo se možda zauvijek povezati na nekoj razini.

      Delete
    3. Upravo tako! Iako sam se dugo lomila oko toga šta treba da učinim po pitanju prijateljstava u kojima sam se osećala loše, drago mi je što sam ih prekidala jer koliko god su mi te osobe nekad bile drage bolje sam se osećala kad smo se udaljili i moram poštovati pre svega sebe i svoja osećanja, pa tek onda druge. Kad su veze romantičnog tipa u pitanju tek tada treba voditi računa o tome jer ako smo s nekim nesrećni ne treba da mučimo sebe time.

      Delete
  3. Odličan post. Predivne fotografije i stajling! :)

    Novi post
    www.minniearts.com

    ReplyDelete
  4. Furs are my favourite clothing for fall, you look totally amazing! ♥
    xoxo,
    https://ysiakova.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Koliko su divne tvoje fotografije :) prelepa si na svakoj <3 bundica je top topova :)

    ReplyDelete
  6. Beautiful women! Great post!


    Zapraszam do mnie:
    BLOG

    INSTAGRAM

    ReplyDelete
  7. U svakom slučaju smatram da su se mnoge vrijednosti totalno poremetile, riječ NE treba dostojanstveno prihvatiti, to ne znači da je neko loš već se samo energije tih osoba ne podudaraju. Osim ovih upornih i dosadnih muškaraca pojavila se i nova kategorija ono u fazonu ako ti nećeš možda hoće tvoja drugarica ili ima koja hoće baš tog momenta! Sve je postalo instant i niko se ne želi truditi oko nekoga! Da ne pljujemo samo po muškarcima postoji more takvih žena koje pristaju na sve to! Kako god ja sam uvijek na stranih onih koje ne žive samo za trenutak, razmišljaju svojom glavom, imaju svoj stav i mišljenje!😀
    Da se vratim na outfit, odličan je, jakna mi se jako sviđa!😘

    https://bodyfashionblender.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potpuno se slažem, svaka čast za sve što si rekla! Hvala ti mnogo takođe! <3

      Delete
  8. You look so chic and so good. Such a great coat there. :-)

    https://www.missymayification.co.uk

    ReplyDelete
  9. the green fuzzy coat is amazing! :)

    Check out my new post
    SCANNER METHOD: How to Fix The "I have nothing to wear" problem in 2 STEPS
    ----> https://www.evaredson.com/2018/11/2-steps-scanner-method-how-to-fix-i.html

    XX Eva

    ReplyDelete
  10. Yesssss! This green faux fur is everything; I have a few different faux fur jackets In my wardrobe but now I'm craving this deep forest green colour haha :) So perfect!

    aglassofice.com x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, love! I've been looking for a faux fur coat in this color for AGES and I'm so happy that I found it! <3

      Delete
  11. Fabulous look you have here dear! So edgy and chic. Anyway, thanks for this lovely read. So empowering.
    Jessica | notjessfashion.com

    ReplyDelete
  12. I was browsing SheIn the other day but didn't see this amazing emerald green jacket!!! I need this in my life!!!

    Yiota
    PinkDaisyLoves

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad you like it! I linked it in my outfit details if it's easier for you. <3

      Delete
  13. I have a fur coat like this one in black. I love wearing it this time around.
    Stunning outfit!

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
  14. Woow, dear. You look amazing! For me this is a perfect outfit!
    Love you jeans and boots :) But the color of the fur - amazing!
    Best from Poland :)

    ReplyDelete
  15. ajme u potpunosti se slažem s tobom !

    https://alafolie-toinsanity.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Prije svega, želim da pohvalim tekst koji je odličan i sa kime se slažem u potpunosti. Dopada mi se tvoj način razmišljanja na ovu temu i slažem se da je ignorisanje način da se kaže ,,ne''. To govorim iz iskustva, jer mi se više puta dešavalo ovako nešto preko društvenih mreža. Ja bih ignorisala, jer kao prvo, lično mislim da sam mlada za vezu, a uz to mi se ne dopada ideja da to bude preko društvenih mreža. A što se tiče outfita, fantastičan je i jako mi se dopada. Saznala sam za tvoj blog, jer sam vidjela da si komentarisala jedan moj post. Zapratila sam te, jer mi se sam sadržaj bloga jako dopada. :)

    sweet-dreams-14.blogspot.com - moj blog

    ReplyDelete