November 22, 2017

NYX Liquid Suede metallic matte lipsticks






NYX Liquid Suede metallic matte lipsticks (from left to right):


Pure Society  //  Biker Babe  //  Modern Maven  //  Acme  //  Bella  //  Mauve Mist


Facebook  Instagram  Tumblr  Twitter  Lookbook  | Pinterest  Bloglovin'  Snapchat



Nije neophodno reći da je metalik trend zavladao svetom, ne samo u oblasti mode, već i kada je u pitanju šminka. Metalik mat karmini su već uveliko dostupni na tržištu zahvaljujući brojnim brendovima, i na svu sreću, jedan od njih je i NYX Cosmetics. Zvanično su ovi karmini pušteni u prodaju još 27. juna ove godine, ali su dostupni u Srbiji tek od prve nedelje oktobra i oduševila sam se kad sam videla da najzad i sama mogu da ih isprobam. Činjenica da sam sebi priuštila čitavih šest nijansi iz ove linije karmina govori u prilog tome koliko su mi se zaista dopali - pored neverovatne pigmentacije i postojanosti na usnama, njihova velika prednost je gušća tekstura koja zajedno s preciznim sunđerastim aplikatorom omogućava uredno nanošenje, i zadržaće se na usnama od trenutka sušenja (za šta je dovoljno manje od minuta) sve dok ih ne skinete. Odmah vam je jasno da samim tim skidanje neće biti najjednostavnije, niti najurednije, ali kad se uzmu u obzir sve njihove prednosti apsolutno mislim da bi trebalo da probate neki od ovih karmina. Moj izbor se sveo na šest neodoljivih nijansi:


1. Pure Society:  otkako sam otkrila brend Lime Crime i njihove metalik mat karmine, a posebno nijansu Raisin Hell želela sam da je nabavim po svaku cenu. Međutim, nedugo kasnije NYX Cosmetics je najavio sopstvenu liniju metalik mat karmina i prvo što sam primetila je da imaju identičnu nijansu, stoga sam odlučila da pričekam i kupim je kad bude bila dostupna i ovde. Isplatilo se. Ovo mi je apsolutno omiljena nijansa od svih šest i obožavam da je nosim - boja šumskog voća sa srebrnim odsjajem je sve što vam treba za upečatljive usne. U ovom postu možete na nekim slikama videti kako meni pristaje, a nadam se da ću jednom prilikom moći da vam je prikažem na usnama u njenom punom sjaju.


2. Biker Babe:  rame uz rame sa Pure Society je ova nijansa, koju sam jedva čekala da nabavim jer je opšte poznato da su bordo nijanse moja slabost. Iako se to na slici ne vidi baš najbolje, ovo je prava bordo nijansa sa luksuznim zlatnim odsjajem koja nije nalik nijednoj koju sam koristila do sad. U ovom postu možete videti kako ona zaista izgleda, mislim da je prikladno opisati je kao bajkersku šik boju. Identična je karminima Vino Noir brenda Smashbox Cosmetics i Eclipse brenda Lime Crime.


3. Modern Maven:  ovo je jedna interesantna nijansa koju je vrlo teško opisati jer izgleda kao da se nekoliko boja stopilo u jednu. Međutim, najprecizniji opis bi bio da je ovo boja vina sa svetlucavim česticama, a u zavisnosti od osvetljenja odsjaj može vući na smeđe tonove ili pak da bude plavičast. Meni je fascinantna upravo zbog toga kako se menja i to što se znatno razlikuje od nijanse Biker Babe iako u bočicama izgledaju gotovo identično.


4. Acme:  prvo što mi je palo na pamet kada sam čula ime ove nijanse bilo je - Looney Tunes i Pera Kojot koji od istoimene fabrike nabavlja brojne naprave i eksplozive ne bi li uhvatio Pticu Trkačicu, i svaki od tih izuma mu se na kraju obije o glavu u najgorim mogućim trenucima. Pored toga što me je njen naziv vratio pravo u detinjstvo, dopala mi se jer se radi o divnoj prazničnoj crvenoj nijansi sa srebrnim odsjajem koja me neodoljivo podseća na novogodišnje ukrase, a kad malo bolje razmislite, i na Coca Cola limenke. Mogli biste da razmislite o tome da klasičnu crvenu zamenite ovom za novogodišnju noć, šta kažete? ;)


5. Bella:  za razliku od prethodnih nijansi koje apsolutno ne mogu proći nezapaženo, ova je jedna od neutralnijih koja će vam se sigurno dopasti. Nisam mogla da joj odolim jer me podseća na ružičasto zlato, mada ponekad izgleda kao da preovladava jači bakarni podton. Ukoliko oklevate da probate metalik mat karmine mislim da je ovo sjajna nijansa od koje možete početi, odlično će se uklapati uz neutralnu šminku za svakodnevne prilike.


6. Mauve Mist:  ova nijansa se definitivno izdvaja u odnosu na ostale jer u poređenju sa njima ubedljivo ima najmanje izražen metalik odsjaj, gotovo nepostojeći. Jedva se primećuje čak i po nanošenju na usne, ali to nikako ne znači da se kajem što sam je kupila. Najpreciznije bi bilo opisati je kao hladnjikavu boju kože (odnosno nude) sa diskretnim cimetastim podtonom koji može više doći do izražaja kod osoba bleđe puti, i stoga je, poput nijanse Bella, odlična za svakoga ko želi da najpre isproba metalik trend pre nego što se odvaži da ponese neku upečatljiviju boju.


Jeste li vi već probali karmine iz ove linije i kako vam se dopadaju? Koja nijansa vam je omiljena? Recite mi u komentarima. ;)


_________________________________________________________________________________



Needless to say that the metallic trend runs the world as we speak, both in the fashion industry and when it comes to make up. Metallic matte lipsticks have been available for purchase for a while now thanks to numerous brands, and luckily, one of them happens to be NYX Cosmetics as well. These lipsticks were officially released on the 27th of June, but you couldn't buy them in Serbia until the first week of October, and I couldn't be happier about the fact that I got the chance to finally try them out. The fact that I treated myself with six shades from this line says enough about how much I loved them - apart from their incredible pigmentation and duration on the lips, their great advantage is their thicker consistency which, along with the precise applicator, allows you to put them on neatly, and they will last from the moment they dry out (which takes less than a minute) until you decide to take it off. Surely you can assume that it won't be so easy, or even neat when you decide to remove them, but when you consider their advantages I absolutely believe that you should try them out. My pick went down to these six ravishing shades:


1. Pure Society:  ever since I discovered Lime Crime and their metallic velveteens, especially Raisin Hell I wanted to get it at any cost. However, shortly afterwards NYX Cosmetics announced the release of their own metallic matte lipsticks and the first thing I noticed was that they had an identical shade, and therefore I decided to wait a bit longer and purchase it once it becomes available here as well. It paid off. This is my absolute favourite shade of them all and I love wearing it - the forest fruit color with a silvery sheen is all you need for a statement lip. You can see how it looks on me in this post, and I hope that one day I'll be able to show what it looks like on the lips in all its glory.


2. Biker Babe:  head to head with Pure Society is this shade, which I couldn't wait to get as it's a well known fact that I have a weakness for burgundy shades. Although you can't really tell by the photo, this is a true burgundy shade with a luxurious golden shine which is nothing like any other burgundy I've ever used. In this post you can see what it really looks like, I think you can describe it as a biker chic color. It's identical to Vino Noir by Smashbox Cosmetics and Eclipse by Lime Crime.


3. Modern Maven:  this is a rather peculiar shade which is really hard to describe as it looks like a couple of colors blending into one. However, the most accurate description would be a wine color with metallic particles, and depending on the lighting it can have a brownish or even a bluish hue. I find it fascinating as it can vary and also because it's quite different than Biker Babe although they look alike in their bottles.


4. Acme:  the first thing that came to mind when I heard the name of this shade was - Looney Tunes and Will E. Coyote who purchases numerous devices and explosives from that very company desperately trying to catch the Road Runner, and each of those inventions backfires on him at worst possible times. Apart from its name that took me back to my childhood, I liked it because it's a lovely festive red with a silvery sheen that reminds me of Christmas decoration, and when you think about it, it also resembles Coca Cola cans. You could consider switching your classic red with this one for New Year's Eve, what do you say? ;)


5. Bella:  unlike all previous shades that cannot go unseen, this is a rather neutral shade which you will surely like. I couldn't resist it as it reminds me of rose gold, though sometimes it looks more like a coppery color. If you hesitate to try the metallic matte lipstick trend I think this is a great shade to start from, it will work marvelously with neutral everyday make up.


6. Mauve Mist:  this shade definitely stands out from the line because, compared to all others, it has the most discreet metallic shine, a barely existing one to be precise. You can barely see it even after applying it onto the lips, but it doesn't mean that I regret buying it. The best way to describe it would be a slightly cold nude with a very subtle cinnamon subtone which can be more noticeable if you have a paler skintone, and therefore, just like Bella, it's great for anyone who wants to try this metallic trend before going for a bolder color.


Have you already tried lipsticks from this line and how do you like them? Which shade is your favourite? Let me know in the comments. ;)


21 comments:

  1. OMG predivno izgledaju!
    Odmah sutra letim u Nyx po svoju boju ♥

    ReplyDelete
  2. Sve nijanse su zaista odlične, ali je moj favorit ubedljivo Pure Society! ♥

    ReplyDelete
  3. Super recenzija! Pure Society mi se najviše sviđa. :D

    Check out my new post at:
    Shoot for the stars

    ReplyDelete
  4. Ajoj odlicni su, zaista sam odusevljena. Samo pakovanje je jako lepo, a i bojice su odlicne!

    Visit me, dear. Hope see you soon. Maleficent

    ReplyDelete
  5. Hello! Excellent post and very beautiful colors ♥
    I will be happy with the friendship of blogs ♥ Subscribe to your Blogger

    Look at GIVEAWAY
    Free coupons for a black Friday in Zaful

    ReplyDelete
  6. Wow,pakovanje odlicno izgleda,a nijanse su savrsene, sve mi se svidjaju,ni jednu ne mogu izdvojiti kao najlepsu 😁

    https://makeupislovee.blogspot.rs/?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaka je nosiva u određenim prilikama, i sama ih jako volim. :D

      Delete
  7. Hello! Excellent post and very beautiful colors ♥ Find more prom dresses 2018

    ReplyDelete
  8. Predivne nijanse! Jako volim mat ruževe, a boja #4 mi je omiljena. :) :*

    https://bodyfashionblender.blogspot.ba/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mora da misliš na nijansu Acme. Zaista je lepa. :)

      Delete
  9. Prelepe nijanse sve bih ih nosila :)
    www.ivanasworld.com

    ReplyDelete