November 11, 2017

New in: Golden Rose




Jutros mi je pristigao paket proizvoda brenda Golden Rose koji su novi u njihovoj ponudi i jedva sam čekala da ih isprobam. Neke od njih ću sasvim sigurno koristiti, i to prilično često jer su mi se zaista dopali. Proizvodi koje sam ovog puta dobila priliku da isprobam su: paleta za konturisanje, baza za usne, dva tečna hajlajtera, tečna metalik senka za oči, metalik mat olovka za usne, tečno rumenilo/karmin, marker za usne i metalik lak za nokte.


This morning I received a package filled with Golden Rose products which are brand new and I couldn't wait to try them all out. I will surely use some of them pretty often as I liked them more than I expected. The products that I got to try out this time are: a sculpting palette, a lip primer, two liquid highlighters, a liquid metallic eyeshadow, a metallic matte lip crayon, a liquid blush/lipstick, a lip marker and a metallic nail polish.



Iako nisam neko ko se u šminkanju koristi tehnikom konturisanja moram priznati da mi se ova paletica izuzetno dopala. Hajlajter je tačno ono što mi treba jer sam dugo tražila neki boje šampanjca sa primesama zlatne, a sigurna sam i da će mi rumenilo poslužiti kada u šminkanju budem koristila nijanse roze. Smeđu nijansu iz palete neću koristiti na licu, ali sasvim sigurno će mi biti od koristi kao smeđa mat senka koju ću moći da uklapam sa senkama srodnih nijansi. Baza za usne je namenjena da ih hidrira pre nanošenja karmina, kao i da pojača intenzitet boje karmina koji nanosite preko nje i učini ga postojanijim. Teksturom podseća na labelo i otkad je koristim efekat isušivanja usana koje tečni mat karmini inače imaju znajačno je smanjen.


Although I'm not someone who included contouring in their makeup routine I have to admit that I really liked this palette. The highlighter is exactly what I need because I've been looking for a champagne colored highlighter with a golden subtone, and I'm also sure that this blush will serve me well when I use shades of pink in my makeup looks. I won't be using the brown shade for my face, but it will do good as a brown matte eyeshadow combined with complementary eyeshadows. The lip primer is meant to hydrate your lips before you put your lipstick on, as well as to make its color more permanent. Its texture is pretty similar to lip balms and ever since I started using it I noticed that the typical drying effect of liquid matte lipsticks is significantly reduced.




Mislim da neću pogrešiti ako kažem da su mi ovo najdraži proizvodi iz paketa, pre svega zato što sam oduševljena metalik trendom i volim da koristim takve boje. Iako više volim kompaktne hajlajtere i češće ih koristim, moram priznati da mi se dopada kako izgleda ovaj u vidu kreme i koliko je zapravo lak za nanošenje. Što se tiče drugog tečnog hajlajtera koji dolazi u pakovanju koje podseća na tečni karmin s aplikatorom, znatno je intenzivnije boje tako da ću ga pažljivo dozirati prstima utapkavajući ga na delove lica na koje želim da ga nanesem. Još jedan proizvod koji nije nešto što inače koristim, a prijatno me je iznenadio jeste tečna metalik senka za oči. Međutim, pošto je boja izuzetno tamna neću je nanositi preko celog kapka, već ću je koristiti kao ajlajner uz pomoć četkice dovoljno tanke da izvuče urednu liniju. Metalik mat karmin u vidu olovke za usne je u divnoj, bakarnoj nijansi koja mi se mnogo dopada i rado ću ga koristiti. Nešto je manje postojan u odnosu na tečne metalik mat karmine i s vremena na vreme je neophodno popraviti ga, ali zato može odlično poslužiti onima koji izbegavaju tečne mat karmine zbog efekta isušivanja usana.


I don't think I'll go wrong if I say that these are my favourite products from the package, first and foremost because I love the metallic trend and I like using such colors. Although I prefer compact highlighters and use them more often, I have to admit that I like this one which has the consistency of a cream and it's so easy to apply it. When it comes to the second highlighter, which is packed like a liquid lipstick with an applicator, its color is much more intensive so I'll apply it carefully by tapping it onto the parts of my face that I want to highlight using my fingers. Another product that I don't normally use, but surprised me in a positive way, is this liquid metallic eyeshadow. However, since the color is really dark I won't apply it all over my eyelids, but instead I'll use a thin brush to apply it as an eyeliner. The crayon shaped metallic matte lipstick is in this lovely copper shade and I'll be using it a lot for sure. It's not as resistant as liquid metallic matte lipsticks and therefore you should fix it from time to time, but it's great for everyone who avoids liquid metallic matte lipsticks because they dry out their lips.




Proizvod koji mi se možda najmanje dopao jeste ovo tečno rumenilo koje se može koristiti i kao karmin. Jednostavno mnogo više volim kompaktna rumenila i bronzere, a kao sjaj za usne mi mnogo više odgovara zbog svoje nežne boje breskve koja se može čak i smatrati univerzalnom nijansom za svaki tip tena. Već sam se susretala sa markerima za usne koji me nisu naročito oduševili (o tome pročitajte više ovde) tako da nisam imala prevelika očekivanja, ali moram priznati da je ovaj nešto bolji u odnosu na prethodni. Aplikator je sunđerast i njime je mnogo lakše naneti proizvod na usne, i svakako je ravnomernije, ali ga neću prečesto koristiti jer mi mnogo više odgovara tekstura klasičnih tečnih karmina. Lak za nokte je prilično dobar, u dva sloja ćete dobiti pun intenzitet boje i postojanost mu je sasvim pristojna.
Kako vama izgledaju ovi proizvodi? Koji biste voleli da probate? Recite mi u komentarima. ;)


The product that I probably liked the least is this liquid blush which can also be used as a lipstick. I just prefer compact blushes and bronzers, but it's of much better use as a lipgloss because of its peachy color which can even be considered as the one color that matches every skin tone. I already used lip markers that I didn't fancy in particular (you can read more about it here) so my expectations weren't the highest, but I have to admit that this product is better than the previous one. The applicator is spongy and so much easier to apply the product onto your lips with, and it looks much more even as well, but I won't be using it too often as I prefer the texture of classic liquid lipsticks. The nail polish is a pretty good one, in two layers you'll get an even color and nail coverage and it will last quite decently on your nails.
What do you think of these products? Which ones would you like to try out? Let me know in the comments. ;)



55 comments:

  1. Odlični proizvodi, ne znam šta je lepše :)
    Magicni svet lepote

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, ni ja ne mogu da izdvojim nijedan kao omiljeni.

      Delete
  2. Svi proizvodi izgledaju baš dobro, najviše me privlače ovi metalik hajlajteri! :)

    www.hi-stylish.com

    ReplyDelete
  3. Interesantni proizvodi, draga Jelena, izgledaju jako interesantno! Bas mi se dopa ova kontur paleta, mislim da bi odlicno koristila za svaki dan. Divna reecenzija.

    New post is on my blog! Visit me, Maleficent

    ReplyDelete
  4. Svi proizvodi su divni, ali mi se najviše sviđa paleta za konturisanje i tečni zlatasti hajlajter, koji će, mislim, ići perfektno uz tvoj ten. <3

    ReplyDelete
  5. Sve je predivno ali ova senka i karmtiin , kao i marker su predivni :) moram da priznam da mi se i lak svidja iako ne volim previse metalik boje na noktima :)

    oazalepote.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senka i karmin su me posebno oduševili. Hvala. :D

      Delete
  6. This looks great, so many pretty things!
    Have a nice Sunday!
    www.recklessdiary.ru

    ReplyDelete
  7. Super proizvodi, draga. ❤

    Objavila sam dva nova posta na mom blogu, ako zelis pogledaj
    https://smallwomenscorner.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  8. Proizvodi izgledaju odlično! :)
    Pratim te, ako želiš uzvrati. ♡

    ☆ starshinebeauty.blogspot.com ☆

    ReplyDelete
  9. Super post.Obozavam Golden Rose http://kostadinovic95.blogspot.rs/2017/11/nail-style-studio-satin-matte-avon-mark.html?m=1

    ReplyDelete
  10. delim oduševljenje ovim metalik ,,spravicama'' za usne, mnooogo su lepe boje, baš sam oduševljena :)

    Novi #MyLife post! | Instagram

    ReplyDelete
  11. Great beauty stuff!

    See you in my new blog...
    https://dinamighty.com/

    ReplyDelete
  12. zaista mi se dopada lip and blush ;) inace obozavam njihovu sminku i pouzdano znam da im je sve dobro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja jedino tim proizvodom nisam baš oduševljena, ali istina je, njihova šminka je stvarno dobra. :D

      Delete
  13. Predivni noviteti, tečni hajlajter je savršenstvo ♥

    janalukic.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. I like cosmetics from this brand! All of these look gorgeous!

    jointyicroissanty

    ReplyDelete
  15. Metallic shades are stunning! *o* I want them all!

    I hope that you visit my blog and maybe stay for longer!
    www.spiked-soul.pl

    Like Spiked Soul on FACEBOOK


    Kisses
    Elwira Charmuszko

    ReplyDelete
  16. OMG i love that metalic colors...
    xoxo

    marisascloset.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. I want all the products !! they look so nice!!

    kiss
    The Midnight Effect / Instagram

    ReplyDelete
  18. Svi proizvodi mi izgledaju fenomenalno, odlicno si nam sve predstavila ! :-) <3

    NEW POST ON MY BLOG :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2017/11/kimono.html

    ReplyDelete
  19. So beautiful blog😍
    I like your post...
    xoxo 😘

    ReplyDelete
  20. The colors are so beautiful! They match this season perfectly! :)
    Thanks for the comment!

    http://purflefox.blogspot.pt

    ReplyDelete
  21. The contouring palette is perfect! ♥

    xoxo
    Sara's City

    ReplyDelete