October 19, 2017

Trend alert: Oversized plaid blazer




All rights reserved for the authors of these photographs


Trendove ne pratim po svaku cenu - sigurna sam da bi bilo ko od nas bankrotirao u pokušaju da isprati svaki trend jer se brzo smenjuju i uglavnom kratko traju, a i ne postoji ništa dosadnije od toga da svi ličimo jedni na druge. Uostalom, nisu svi trendovi nosivi, da se ne lažemo. Međutim, ako ih posmatramo kao smernice umesto kao pravila možemo proširiti vidike i svoj stil unaprediti nečim novim i drugačijim. Kada razmišljam o tome hoću li ispratiti neki trend uvek postavljam sebi tri pitanja: da li bih to nosila, da li mi pristaje i mogu li to kombinovati na više načina. Prvo: vi nosite odeću, a ne obrnuto, stoga je, pre svega, besmisleno kupiti nešto u čemu se ne osećate kao da izgledate dobro samo zato što je u trendu. Drugo: ako vam nešto od odeće ili obuće stoji tako da narušava proporciju vaše figure ili ističe delove tela kojima niste naročito zadovoljni, apsolutno ne treba to da kupite bez obzira na to koliko je popularno. I treće: ako nešto što je u aktuelnom trendu možete da nosite isključivo na jedan način, eventualno uz jednu varijaciju, odmah vam kažem da ćete baciti pare, a i brzo će vam dosaditi. Ako nešto možete da nosite u različitim prilikama i kombinujete uz različite boje i krojeve to je nešto u šta garantovano vredi uložiti.

Jedan od glavnih trendova za ovu jesen jesu komotni karirani blejzeri, pre svega u sivim tonovima, ali podjednako lepo izgledaju i uz suptilne primese crvene boje. Privukli su mi pažnju i stoga sam odlučila da ovom trendu dam šansu i probam jedan takav. Našla sam jedan koji mi se dopao i isprobala ga:

1. Da li bih ovo nosila? - Da. Smatram da privlači pažnju, a da pri tom nije previše ekstravagantan, ali i da je jako ženstven iako ne ističe figuru.

2. Da li mi pristaje? - Najpre sam razmišljala o tome da uzmem veći broj, ali je kroj takav da sam željeni efekat dobila i sa veličinom koju inače kupujem, i to je tačno ono što sam zamišljala.

3. Mogu li to kombinovati na više načina? - Apsolutno! Već sa običnom majicom i dobrim parom farmerki možete dobiti ležernu šik kombinaciju koja je idealna za svakodnevne prilike, a i pored toga ovo je komad koji je zahvalan za kombinovanje i ne bi bilo loše da ga isprobate i odlučite.


Kako se vama dopada ovaj trend? Jeste li ga već ispratili ili tek planirate da ga isprobate? Ostaviću vam par priuštivih predloga na kraju za slučaj da još uvek razmišljate.


____________________________________________________________________________________


I don't follow every trend that appears at any cost - I'm sure that anyone among us would go bankrupt trying to keep up with all of them because they change so quickly and they mostly don't last too long, and there is nothing more boring than seeing how everyone looks completely alike. Also, not every trend is wearable, to be honest. However, if we perceive trends as guidelines instead of rules we can expand our views and upgrade our style with something new and different. When I think about whether I'll adopt a certain trend or not I ask myself three things: would I wear it, does it suit me and can I combine it in different ways. First: you are the one wearing your clothes, not the other way around, and therefore it's pure nonsense if you decide to buy something that makes you feel like you don't look good just because it's currently trending. Second: if a clothing item or pair of footwear makes your figure look disproportional or emphasizes some body parts you're not really happy with, you shouldn't buy it regardless of its popularity. And third: if the trending piece is something you can only wear in a single outfit, or two in the best case, I'll tell you immediately that it's a waste of your money, and you'll get tired of it soon enough. However, if it's something that you can wear in more than one occasion and combine it with different colors and tailorings then it's definitely something worth investing in.

One of the main trends for this fall are oversized plaid blazers which are dominantly in grey tones, but they can look just as good with subtle dashes of red. They caught my eye and therefore I decided to give this trend a shot and try one of these blazers on. I found one such piece and put it on:

1. Would I wear this? - Yes. I think it's a statement piece which is not too extravagant, but also very feminine despite the fact that it doesn't emphasize the silhouette.

2. Does it fit me? - At first I was thinking of going a size up, but the tailoring is such that my standard size gave me the desired effect, and that was exactly what I wanted to see.

3. Can I combine it in different ways? - Absolutely! You can get a casual chic outfit by pairing it with a plain t-shirt and a good pair of jeans, and apart from that this is a garment which is great for combining so it wouldn't be bad to try it out and make up your mind.


How do you like this trend? Did you include it in your style already or are you still planning to go for it? I'm leaving you a couple of affordable suggestions in case you're still thinking about it.



PULL&BEAR  //  ASOS  //  SheIn  //  Zara




35 comments:

  1. Nisam ga probala, kako se pojavio smatram da to nekako nije moj fazon, ali evo po ulicama sve više i više viđam kako ga cure kombiniraju na razne načine i definitivno bih i ja mogla napraviti nešto a da bude nešto tipa što inače nosim.
    Super post, zaista mi se sviđa ovaj tip postova kod tebe. ♥♥♥
    IvaFashionDiary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije na odmet isprobati ga, mislim da svako najpouzdanije zna da li mu se nešto zaista dopada i pristaje li mu tek kada to isproba, posebno ako je u nedoumici. :)

      Delete
  2. Obožavam ovakve blejzere! Dopada mi se model, kao i boja.

    ReplyDelete
  3. Što se tiče dužine i kroja mogla bih ga svrstati među jedne od meni najdražih, no kockice kockice i samo kockice :/ nikada nisu išle uz mene :/. Posevno ako su ovako "tmnurno" sive boje. Ne znam iz kog razloga ali nikako se nisu slagali uz mene. No, kako si i sama navela ne bi ni valjalo da smo svi isti :).
    Jedva čekam tvoju kombinaciju jer me svaki puta oduševiš svojim izborom ^_^

    Moj mali kutak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, i ja jedva čekam da je pokažem! <3 Ne odgovaraju svi trendovi svakoj osobi, kao što sam rekla, ovo su više smernice zahvaljujući kojima mi padne na pamet da isprobam nešto novo i tek onda odlučim hoću li to nositi ili ne, i mislim da bi svako trebalo na taj način da se postavi prema trendovima. :D

      Delete
  4. I love, love, love this trend! My favorite from this season. Xx

    My last post here: https://fallingforvogue.blogspot.com.es/2017/10/basicos-con-tendencias.html

    ReplyDelete
  5. Super post, stalno citam tvoje postove. Samo tako nastavi .Pozdrav

    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/10/18/outfit-of-the-day/
    ---

    ReplyDelete
  6. Obožavam blejzere, upravo sam u potrazi za jednim ovakvim. :)
    https://little-diary-by-jovana.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da su moji predlozi od pomoći, mislim da su lepi i da su im cene pristupačne. :)

      Delete
  7. Ovo nikako ne bih nosila i ne sviđa mi se, ali postoje ljudi kojima takav sako stoji kao saliven. "Vi nosite odjeću, a ne obrnuto", upravo tako, ali danas to pravilo nažalost i ne vrijedi kao nekada :(

    Od brinete do plavuše – a day in my life: moonstears

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje, a i nije svaki trend po svačijem ukusu. Drago mi je što slično razmišljamo. :)

      Delete
  8. I love this trend!
    kisses
    https://dailyvlife.blogspot.pt

    ReplyDelete
  9. Već ga vidim u kombinaciji s običnom bijelom majicom i 'mom jeans'. Ali nekako ne vidim sens u tom kaputu, malo mi je 'prestar' za moje godine.

    Felizhanna.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo to je već dobitna kombinacija! I apsolutno je okej što sebe ne vidiš u tome, nema razloga da dodaješ sebi godine. :D

      Delete
  10. ja sam nedavno kupila sivi blejzer sako u hm-u ali je oversize.. skucajno sam zgrabila nisam gledala. tako da, jedino sto nije dugacak kao ovi u fotkama :D

    ReplyDelete
  11. Odlično si napisala ono za pračenje trendova. Potpisujem pod svaku cijenu.
    Što se tiče ovih blejzera, jako mi se sviđaju i mislim da su, kako bi se reklo "vječni" i da se s njima ne može pogriješiti. :)

    Nikolina, xx

    https://nikolinahajdinic.blogspot.hr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se slažemo. Blejzer zaista izgledaju kao nešto što vredi kupiti. :D

      Delete
  12. Stvarno odličan post, svaka ti je na mjestu ;D

    mfashionfreak♥blog

    ReplyDelete
  13. cool post dear!

    http://cheremimi.blogspot.com.es/2017/10/esprit-wishlist.html

    ReplyDelete
  14. Meni se bas svidja ovaj trend i volim da vidim na drugima, ali nije nesto sto bih ja nosila i sto ide uz mene. Odlican post, obozavam kako pises :D

    www.infashionchains.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :D Zato uz tebe ide mnogo toga što je drugačije u odnosu na druge. <3

      Delete
  15. Slazem se da nije svaki trend nosiv. Volim pratiti razne trendove ali slazem se i da ne stoji svima svaki trend i mozda nesto sto na nekome super stoji nije jednako lijepo na nekom drugom. Super post drago mi je da sam nasla tvoj blog.

    Pogledaj i ti moj. http://lucciac.blogspot.hr

    ReplyDelete
  16. Sjajan post, Ovo je trend koji mi se jako dopada i koji cu probati da ukljucim u svoj jesenji garderober <3
    www.ivanasworld.com

    ReplyDelete